Scroll Top
Lær mer om dropshipping
Start din egen Dropshipping nettbutikk. Her forteller vi deg hva dropshipping er!
digital

Start din egen Dropshipping nettbutikk. Her forteller vi deg hva dropshipping er!

Lurer du på hva dropshipping er, og om du selv kan starte en slik butikk? La oss forklare definisjonen på dropshipping

Dropshipping er en metode for å behandle ordre som kommer inn i nettbutikken der nettbutikken selv ikke har et varelager.

Ved tradisjonell nettbutikk håndterer du alt av ordre, pakking og sending selv. Med dropshipping selger du produkter som kjøpes i din nettbutikk. Du kjøper det fra en tredjepart som pakker og sender varen direkte til din kunde. Du som nettbutikk eier trenger ikke å ha noe med varen å gjøre

Den største forskjellen mellom tradisjonell nettbutikk og dropshipping er at selgeren (deg) ikke har varelageret.

Hva er fordelen med Dropshipping?

Dropshipping er en flott forretningsmodell for håpefulle grundere til å begynne med, fordi det er lett tilgjengelig. Med dropshipping kan du raskt teste forskjellige ideer med lav risiko. Det lar deg lære mye om hvordan du velger og markedsføre etterspurte produkter. De viktigste punktene;

1
Krever mindre kapital
2
Lett å komme i gang
3
Lav inngangsbarriere

Her er grunner til at Dropshipping er en populær modell;

Krever mindre kapital
Sannsynligvis den største fordelen med dropshipping, er at det er mulig å starte netthandel uten å måtte investere tusenvis av kroner i varelager, og andre faste kostnader i forkant. Tradisjonelt har detaljister og butikkeiere måtte binde seg opp i store summer innkjøp.

Med dropshipping trenger du ikke å kjøpe et produkt med mindre du allerede har foretatt salget og har blitt betalt av kunden. Uten betydelige lager investering i forkant er det mulig å starte “innkjøp” av produkter. Du starte en vellykket dropshipping virksomhet med veldig lite penger. Og du er ikke forpliktet til å selge innkjøpte produkter slik en tradisjonell netthandel har. Det eneste du trenger er en dropshipping nettbutikk og annonsering. Derfor er det mindre risiko.

Lett å komme i gang
Å drive en netthandels virksomhet er mye enklere når du ikke trenger å forholde deg til det fysiske produktet. Med dropshipping trenger du ikke å forholde deg til;
– Administrere eller betale for et lager
– Pakking og shipping av ordene dine
– Sporings beholdning av regnskapsmessige årsaker
– Håndtering av retur og inngående forsendelser (bare svare på returer og få de sendt til leverandøren)
– Bestillinger av kontinuerlige produkter som blir utsolgt.

Hvordan funger dropshipping med Shopify?

Og hva gjør Shopify?

To av de vanligste tilnærmingene for dropshipping med Shopify er å finne en leverandør i f.eks USA eller hvor som helst i verden. Det gjør du ved å bruke leverandørdatabaser. Eller så kan du finne en Shopify app som du knytter nettbutikken din til tusenvis av leverandører.

Shopify App´er

For sistnevnte er det anbefalt å bruke Oberlo, en markedsplass som er utviklet av Shopify, som hjelper uavhengige bedriftseiere med å finne produkter å selge.

Med Oberlo kan du bla gjennom AliExpress og importere produktene som interesserer deg. De blir importert direkte inn til Oberlo-appen, som er koblet til din nettbutikk. Her lønner deg seg selvfølgelig å vite litt mer om hvilke produkter og kategorier som selger bra. Litt av bakdelen her, er at shipping tiden kan være lang.

Produkter med kortere shipping

I tillegg finnes det apper du kan knytte til Shopify som har leverandører fra Europa og USA. En av disse er Spocket. Her kan leveringstiden være vesentlig kortere. Det viktigste er at du informerer kjøperen om leveringstiden.

Bekrefte ordren

Når en kunde kjøper et produkt i din nettbutikk, kan du bekrefte ordren gjennom Oberlo eller og Spocket appen.
Dette er heldigvis automatisert, slik at det eneste du trenger å gjøre, er å sjekke at detaljene stemmer, og klikke på bestill knappen. Produktet blir deretter sendt direkte fra leverandøren til din kunde, uten noen referanse til din leverandør.

 

Lav inngangs barriere
Fordi du ikke trenger å forholde deg til å kjøpe inventar eller administrere et lager, er utgiftene dine ganske lave. Faktisk driver mange vellykkede dropshipping-butikker som hjemmebaserte bedrifter, som krever lite. Kun en bærbar pc/ mac og noen gjentagende utgifter på annonsering og programmer. Når du vokser vil disse kostnadene naturligvis øke, men vil fortsatt vøre lave sammenlignet med tradisjonelle netthandler, butikker og bedrifter.

Fleksibel beliggenhet.
En dropshipping virksomhet kan drives omtrent hvor som helst med en internettforbindelse. Så lenge du enkelt kan kommunisere med leverandører og kunder, kan du drive å styre med virksomheten din.

Stor utvalg av produkter du vil selge
Siden du ikke trenger å forhåndskjøpe varene du selger, kan du tilby en rekke trend produkter til potensielle kunder. Hvis leverandører lagerfører en vare, kan du legge den ut for salg i din nettbutikk uten en ekstra kostnad.

Enklere å teste
Dropshipping er en fornuftig metode for ordrehåndtering for en ny butikk og deg som ønsker å teste ut responsen som kundene har for produkt kategoriene. Du kan teste ut produkter, og se om kunder vil ha de. Funker de ikke, trenger du ikke å selge de, men kan enkelt bytte til en ny vare.
Den viktigste fordelen med dropshipping er, igjen, muligheten til å publisere og potensielt selge produkter før du “forplikter” deg til å “kjøpe” store mengder

Enklere å skalere
Om du med en tradisjonell netthandel, mottar ordre medfølger det som regel flere ganger mer arbeid. Ved å utnytte leverandører med dropshipping, vil det meste av arbeidet med å behandle bestillinger bæres av leverandørene, slik at du kan utvide med færre voksesmerter og mindre trinnvis arbeid.

Salgsvekst vil alltid gi merarbeid, spesielt relatert til kundeservice – men virksomheter som bruker dropshipping, skalerer ofte veldig godt i forhold til tradisjonelle netthandels bedrifter

For å komme i gang med din egen dropshipping nettbutikk og føler at du trenger hjelp på veien, kan vi hjelpe deg. Velg en av pakkene vi har satt opp slik at du kan starte.
Det viktigste er å ikke utsette starten.

Related Posts

Personvern Preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det lagres informasjon gjennom nettleseren din fra spesifikke tjenester, normalt som informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst noter at å blokkere noen typer informasjonskapsler kan ha innvirkning på brukeropplevelsen på vår nettside og tjenestene vi tilbyr.